Het Europese Erasmus Programma

In Nederland kennen wij de beste man Erasmus natuurlijk van die beroemde Universiteit in Rotterdam. De filosoof stond bekend om zijn baanbrekende ideeën en verdiende zodoende onder andere zijn naam op een uitstekende Universiteit. Maar wist je dat Erasmus ook Internationaal hoge ogen gooide?

Er is een Europees programma dat zijn naam draagt, het Erasmus Programma. Maar wat kun je nu precies met dit programma? Het Erasmus programma is een initiatief van de Europese Unie en is bedoelt om het aantal uitwisselingen van studenten te vergroten. Dat kan zijn voor stage of bijvoorbeeld voor studeren aan een buitenlandse Universiteit. Studenten gaan dan minimaal 3 maanden naar het buitenland om te studeren of te werken, maar in ieder geval om een unieke ervaring op te doen.

Het Erasmus programma helpt deze studenten met advies over hun reis en met een financiële bijdrage. Alle landen in de Europese Unie doen mee en zelfs een paar daarbuiten zoals; Turkije, Liechtenstein, Ijsland en Noorwegen. Als je in Zwitserland wil studeren kan dat trouwens ook, zij hebben een nationaal programma dat kan helpen.

In het buitenland studeren of stage lopen is natuurlijk ontzettend spannend. En je zult best tegen wat moeilijkheden oplopen. Je houding is daarbij super belangrijk. Wil jij die uitdaging aangaan, en ontzettend veel leren over andere culturen en over jezelf, dan is het Erasmus programma een gouden kans!

passports, erasmus, studeren, buitenland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *